KABA

Sve je spremno za 39. ZILIK

KARLOVAC – U karlovačkom Domu za djecu Vladimir Nazor u tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnju, tradicionalnu 39. Zimsku likovnu koloniju ZILIK, koja počinje u ponedjeljak 23. siječnja i trajat će cijeli sljedeći tjedan, do petka, 27. siječnja.

Svečano otvorenje 39. ZILIK-a predviđeno je za ponedjeljak, u 19 sati, u “Zorin domu”, a ovom će prilikom ujedno biti otvorena izložba skulptura Krune Bošnjaka.

Kao i ranijih godina, program će se temeljiti na likovnim radionicama koje će voditi poznati likovni umjetnici, a na kojima će sudjelovati djeca štićenici doma i njihovi kolege iz karlovačkih osnovnih škola. Prvu radionicu na kojoj će se mali umjetnici učiti tehnici crteža vodit će Igor Modrić, a do kraja tjedna s mališanima će se na likovnim radionicama družiti još i umjetnici Igor Gustini, Anabel Zanze, Leon Zakrajšek i Dominique Jurić. Rad umjetnika s djecom odvijat će se svakog dana od 10 do 12 i od 15 do 17 sati u prostorijama Doma za djecu. Uz crtanje i ostale likovne tehnike, organizirana je i radionica “Zvijezde za djecu”, na kojoj već tradicionalno sudjeluju poznate estradne osobe, a ni ove godine neće izostati niti program “Djeca doma za donatore”.

Što su djeca izradila uz pomoć umjetnika moći će se razgledati na izložbi koja će biti otvorena posljednjeg dana kolonije.