KABA

Sve je spremno za 39. ZILIK

KARLOVAC – U karlovačkom Domu za djecu Vladimir Nazor u tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnju, tradicionalnu 39. Zimsku likovnu koloniju ZILIK, koja počinje u ponedjeljak 23. siječnja i trajat će cijeli sljedeći tjedan, do petka, 27. siječnja.

Imedika

Svečano otvorenje 39. ZILIK-a predviđeno je za ponedjeljak, u 19 sati, u “Zorin domu”, a ovom će prilikom ujedno biti otvorena izložba skulptura Krune Bošnjaka.

Kao i ranijih godina, program će se temeljiti na likovnim radionicama koje će voditi poznati likovni umjetnici, a na kojima će sudjelovati djeca štićenici doma i njihovi kolege iz karlovačkih osnovnih škola. Prvu radionicu na kojoj će se mali umjetnici učiti tehnici crteža vodit će Igor Modrić, a do kraja tjedna s mališanima će se na likovnim radionicama družiti još i umjetnici Igor Gustini, Anabel Zanze, Leon Zakrajšek i Dominique Jurić. Rad umjetnika s djecom odvijat će se svakog dana od 10 do 12 i od 15 do 17 sati u prostorijama Doma za djecu. Uz crtanje i ostale likovne tehnike, organizirana je i radionica “Zvijezde za djecu”, na kojoj već tradicionalno sudjeluju poznate estradne osobe, a ni ove godine neće izostati niti program “Djeca doma za donatore”.

Što su djeca izradila uz pomoć umjetnika moći će se razgledati na izložbi koja će biti otvorena posljednjeg dana kolonije.

Ples