KABA

HSLS za ulazak u EU

KARLOVAC – Hrvatska socijalno-liberalna stranka, pa tako i njezin Ogranak u Karlovcu podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju pa poziva građane da se u nedjelju na referendumu o tome izjasne zaokruživanjem riječi ZA na glasačkom listiću. O tome su danas javnost izvijestili čelnici Ogranka HSLS-a Dragutin Belavić, Mijo Besedić i Slavko Marinič podsjećajući što će članstvo u EU donijeti Hrvatskoj ali i što treba činiti.

Iako Europska unija nije idealna ona ima trenutačno najbolje uređeni sustav unutar kojega ne postoje granice za kretanje usluga, roba i kapitala, nagalasio je Belavić. Naša bi se država, trebala prilagoditi standardima Unije od kojih ćemo i sami imati koristi. Hrvatska treba izvršiti velike promjene kako bi se stvorila učinkovita država, rekao je Belavić.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsls_eu_1.mp3}

HSLS se zalaže za značajnu reformu javne uprave koju bi trebali voditi menadžeri izabrani javnim natječajem na osnovu sposobnosti, a ne političke pripadnosti, dodaje Belavić i ističe kako Unija koristi velika bespovratna sredstva za poticanje razvoja onih koji ulaze u tu zajednicu. Tu je šansa Hrvatske, naglašava predsjednik karlovačkog ogranka HSLS-a.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsls_eu_2.mp3}

Tajnik ogranka stranke Slavko Marinič kaže kako smo u posljednjih 20 godina postali “trgovačka republika”, pa nužnih promjena mora biti. Osijenio je kao su euroskeptici upravo oni koji se boje promjena.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsls_eu_3.mp3}

Promijeniti se trebamo tako da počnemo poštivati zakone i da konačno otpočnemo raditi, zaključuje Marinič i ponavlja kako i Europska unija zagovara smanjenje državnog aparata, birokracije i administracije. Ipak naš prvenstveni cilj treba biti povećanje proizvodnje, zaključuje tajnik Ogranka Slavko Marinič.

 


Ples