KABA

Najavljen projekt “Ja nepismen(a) – kaj god!”

KARLOVAC – “Ja nepismen(a) – kaj god!” naslov je projekta o financijskoj pismenosti građana kojega je danas najavio autor Željko Tomašić. Prezentaciji su nazočili načelnica Odjela za zaštitu potrošača pri Ministarstvu gospodarstva Đema Bartulović i voditeljica Odsjeka za edukaciju i inofmiranje u Odjelu za zaštitu potrošača Ruža Meker te članovi Udruga Potrošač Hrvatska,Korana Karlovac i Mrežnica Duga Resa.

Financijsku nepismenost prigodnim su skečevima prikazali mladi glumci Dramskog studija Zorin doma. Upozorili su na probleme prilikom nepažnje odnosno nedovoljne informiranosti kod sklapanja bankarskih ugovora o kreditu ili ugovaranja osiguranja nekretnina, primjerice. Bio je to uvod u predstavljanje projekta kojega je, kako je istaknuo Željko Tomašić, odobrilo Ministarstvo gospodarstva RH. Naime, narednih mjeseci diljem Hrvatske putem tv i radijskih emisija, spotova, napisa i letaka ali i predavanjima upozorit će se na nastajanje dužničkog odnosa potrošača kojega on sam često nije svjestan, pojasnio je Željko Tomašić. Predstavio je ciljeve, zadaće i očekivane rezultate, sastavnice projekta te plan njegova ostvarenja. U gradovima će predstavljanje projekta najaviti karlovački bubnjari Carlosboom i to vrlo glasno.
  

Ruža Meker bila je ugodno iznenađena najavom projekta i izrazila nadu u uspjeh financijskog opismenjavanja potrošača.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nepismen_2.mp3}

Ministarstvo gospodarstva bilo je glavni donator projekta “Ja nepismen(a) – kaj god!”. Ono je uostalom i nadležno za provođenje politike zaštite potrošača pa se s Udrugama usko surađuje, kazala je načelnica Odjela za zaštitu potrošača Đema Bartulović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nepismen_3.mp3}

Na kraju današnjeg skupa predstavljeni su izvoditelji i donatori projekta “Ja nepismen(a) – kaj god!”.

 

nepismeni_2