KABA

Bliži se kraju 39. ZILIK, večeras otvorenje izložbe u Domu V. Nazor

KARLOVAC – 39. Zimska likovna kolonija ZILIK, već nadaleko poznata kao tradicionalno mjesto susreta umjetnosti i rađanja novih vrijednih prijateljstava, bliži se svome kraju.

Ove godine obilježio ju je rekordan odaziv djece iz karlovačkih osnovnih i srednjih škola, kao i čak 16 dječjih domova iz cijele Hrvatske, koja su se tijekom cijeloga tjedna družila s mališanima iz Doma za djecu “Vladimir Nazor” u karlovačkoj Nazorovoj ulici.

Od ponedjeljka do danas, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, održano je ukupno deset likovnih radionica, na kojima su s djecom u različitim likovnim tehnikama radili umjetnici iz cijele Hrvatske, a koloniju su također već tradicionalno posjetile estradne zvijezde kao i predstavnici lokalne vlasti. Kroz radionice je ove godine prošlo više stotina djece, a kakva je atmosfera obilježila posljednjih pet dana u Nazorovoj ulici ispričala nam je ravnateljica Doma za djecu Maja Vučinić Knežević

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zilik_kraj.mp3}

39.ZILIK večeras će biti svečano zatvoren izložbom najboljih radova nastalih na ovogodišnjim radionicama. No, za razliku od ranijih godina, ove godine zbog velikog odaziva izložba se seli iz galerije “ZILIK” u Radićevoj ulici u prostorije Doma za djecu “Vladimir Nazor”.

Svečano zatvaranje ZILIK-a i otvorenje izložbe počinje u 19.30 sati.

Ples