zimska_sluzba

KARLOVAC – Ledeni obruč stegnuo je cijelu Europu, a i dio Hrvatske već je prekrio snježni pokrivač. U nekim školama u Dalmaciji zbog snijega i hladnoće već danas nije bilo nastave, a u Karlovac, prema najavama meteorologa, padaline stižu tijekom sutrašnjeg dana, i nastavit će se barem do sredine sljedećeg tjedna, a ujedno možemo očekivati još deblje minuse na termometru.

Karlovačka Zimska služba spremna je za predstojeće snježne oborine, pa građani ne bi trebali očekivati probleme na prometnicama, rekao nam je direktor Čistoće Ivan Polović.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/polovic_1.mp3}

Kao i dosadašnjih godina, Zimska služba obavezna je osigurati da period snijega, poledice i hladnoće prođe u najboljem redu za građane, ali Polović upozorava da su građani i sami dužni doprinijeti tom cilju.

Naime,vlasnici i korisnici stanova kao i poslovnih prostora obvezni su u vrijeme poledica i oborina posipavati, održavati i čistiti pješačke površine ispred navedenih objekata, čistiti stepeništa i ulaze u stambene zgrade, te uklanjati led i snijeg s krovova kada je narušena sigurnost prolaznika.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/polovic_2.mp3}

U proračunu Grada Karlovca osigurano je 2.500.000 kuna za aktivnosti vezane uz Stožer zimske službe. Koliko će biti doista utrošeno ovisit će o vremeskim uvjetima do kraja ove zime, a prošle je sezone, primjerice, za zimsku službu potrošeno 2.060.000 kuna.