tamburasi_stara

KARLOVAC – Karlovački tamburaški orkestar u ponedjeljak, 13. veljače svečanim koncertom „Karlovčanima s ljubavlju” obilježava 65 godina djelovanja. Na koncertu koji će biti održan u Domu oružanih snaga RH „Zrinski” od 19 sati, uz Karlovački tamburaški orkestar nastupit će Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora, Chorus Carolostadien, Puhački orkestar grada Karlovca, KUD-ovi Matija Gubec, Josip Torbar Krašić, Kamanje, Antun Klasinc Lasinja, Ključ iz Trga, Karlovčanke, Vuge, Skitnice, Grofovi i Karlovački vokalni oktet.

Na koncertu će, voditelj Karlovačkog tamburaškog orkestra Mihajlo Šepa, proslaviti i 50 godina umjetničkog rada.

Karlovački tamburaški orkestar nastao je prije tri godine tako što je KUD Željezničar promijenio ime. Prije toga kulturno umjetničko društvo se zvalo „Kraš – Matičić”, a ono je osnovano 10. rujna 1955. godine spajanjem KUD-ova „Petar Matičić” i „Josip Kraš”. Kako oba društva početke rada vuku još iz 1946., današnji Karlovački tamburaški orkestar upravo tu godinu uzima za početnu godinu svojeg djelovanja.

Na koncertu će orkestar sa svojim gostima izvesti pregled najboljih skladbi koje su se u prošlih 65 godina izvodile na raznim koncertima i natjecanjima. Sve će započeti skladbom “Povratak” koju je Mihajlo Šepa svirao kada je prije 50 godina došao u KUD, nakon čega će uslijediti brojni evergreeni, filmska glazba i skladbe iz mjuzikla.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kto/*{/rokbox}