KABA

Kino Edison slavi 92. rođendan; danas na rasporedu čak 7 projekcija

KARLOVAC – Na današnji datum, 14. veljače, navršeno je točno 92 godine otkako je 1920. godine puštena prva rola filma u karlovačkom kinu Edison, koje je, nažalost, u međuvremenu propalo. Mnogima možda nije poznato da je kino Edison zapravo bilo prva funkcionalno građena kino dvorana, i to ne samo u Hrvatskoj.

Imedika

Upravo ta je činjenica, uz današnju neslavnu titulu grada bez kina koju Karlovac nosi već nekoliko godina, potaknula članove karlovačkog Kinokluba da učine nešto za povratak filma, barem simbolično, na jedan dan.

Stoga su osmislili proslavu 92. rođendana kina Edison i tim povodom organizirali cjelodnevne projekcije, kao svojevrsni apel gradskoj vlasti i poziv Karlovčanima da pokažu da žele i trebaju kino i film u svom gradu.

Prva projekcija filma za djecu “Koko i duhovi” kreće već u 9 sati, a ponovit će se u 11, 13, 15 i 16.45 sati. U 19 sati na rasporedu je romanična drama “Provjerena kopija”, a u 21 sat akcijski film “Irski put”. Cijena ulaznica iznosi 10 kuna za “Koka i duhove”, 30 kuna za večernje projekcije te 50 kuna za ulaznicu za zaljubljene. U cijenu ulaznica uključeno je i piće po izboru.

Ples