Ravnatelj Zorin doma za režiranje predstava dobio dodatne honorare

KARLOVAC – Uz najave poskupljenja grijanja u Karlovcu, te vijesti da grad nema dovoljno novca da kupi kino Edison, jučerašnja sjednica Gradskog vijeća bila je prepuna prepucavanja vladajućih i oporbenih vijećnika.

Nakon tehničkih pitanja, onih o obnovi prometnica i parkiralištima, HNS-ovog Ivicu Margarina je zanimalo da li je istina da je ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom Zvonimir ilijić sam sebi isplaćivao autorske honorare.

Ravnatelj Ilijić se branio činjenicom da se ugovorom obvezao da će, kao redatelj, u sklopu kazališne sezone režirati i kazališne predstave. Budući da je, kako tvrdi Ilijić, napisao i režirao dvije predstave, za njih si je isplatio i odgovarajući honorar. Ravnatelj Zorin doma je dodao kako isplaćeni novac nije uzet iz karlovačkog kazališta, već su korištena sredstva koja su dobili od Ministarstva kulture.

U karlovačkom Gradskom vijeću jučer je došlo i do nekih promjena u vijećničkim klupama.
Podpredsjednica Gradskog vijeća Snježana Britvec izvjestila je jučer javnost kako više nije članica HSLS-a, te od sada u Gradskom vijeću djeluje kao nezavisna vijećnica. Umjesto Darija Jankovića koji je otišao na novo radno mjesto u Državni ured za središnju javnu nabavu na vijećničko mjesto je zasjeo njegov stranački kolega Marin Prpić.

marin_prpic