banija_0603

  • March 6, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – U organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza u Zagrebu je održano juniorsko državno prvenstvo, koje je ujedno bilo i posljednji kvalifikacijski turnir za nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu koje će biti održano u Egiptu. Na prvenstvu je nastupilo 237 juniora i juniorki iz 50 klubova.

Banija Pandas tim nastupio je s pet juniorki i jednim juniorom, te su u pojedinačnom plasmanu osvojene tri medalje, a ekipno su se Banijanke plasirale na peto mjesto, što je još jedna dugogodišnja potvrda da su među najboljih pet klubova u Hrvatskoj. Od juniorki najbolja je Mateja Kunović koja se kvalificirala na svjetsko prvenstvo osvojivši prvo mjesto na državnom prvenstvu, te osvojivši najviše bodova na tri kontrolna kvalifikacijska turnira.
Ana Vranešić osvojila je srebrnu medalju te joj je uz tijesni rezultat u finalnoj borbi malo falilo da izbori nastup na svjetskom prvenstvu. Treće mjesto osvojio je junior Luka Mlinac.

Mateja Kunović je s najboljom bodovnom razlikom na kvalifikacijskim turnirima uvrštena među najbolje borce koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će biti održano od 4. do 8. travnja u Sharm El Sheiku u Egiptu.