Pijana tuna

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet toskanske kuhinje

Sastojci:

 600 g (4 kriške) svježe tune
1 luk
1 češanj češnjaka
peršin
brašno
crno vino
maslinovo ulje

Opis:

Tunu operite, prosušite i pobrašnite u dubokom tanjuru kojeg ste napunili brašnom. Začinite s malo soli i dosta papra. Očistite luk, narežite ga i popirjajte na 5 ili 6 žlica ulja, zajedno s usitnjenim češnjakom i peršinom.
Dodajte kriške tune i pustite da zažute na srednjoj vatri, okrećući ih da bi sa svih strana dobile lijepu jednakomjernu boju. Podlijte tunu čašom i pol crnog vina i pirjajte na umjerenoj vatri još petnaestak minuta.
Tunu poslužite vruću, prelivenu umakom, a kao prilog poslužite zelenu salatu ili krumpir začinjen peršinom.

IZVOR: www.gastronaut.hr