![bon_appetit-138](https://trend.com.hr/wp-content/uploads/2012/03/bon_appetit-138.jpg)
Specijalitet njemačke kuhinje
Sastojci:
800 g krumpira
20 g maslaca
2 glavice kapule
3 cijele paprike (crvena, zelena i žuta)
1 mali svežanj timijana
1 mala žlica sušenoga timijana
1 mala žlica praha crvene paprike
3 žlice umaka od paprike
500 g gljiva bukovača
1/4 litre krem jogutra
sol
papar
Opis:
Krumpir oguliti i narezati na veće plohe. Maslac ugrijati u velikoj tavi te dodati krumpir i dobro zapeći. Kapulu i paprike narezati na veće komade. Timijan narezati na rezance. Sve to dodati krumpiru i dalje pirjati. Potom sve začiniti kimom, paprikom i solju. Umak od paprike ukuhati u 150 ml vode i dodati u gulaš te poklopljeno pirjati oko 15 min.
Nakon 10 minuta treba dodati gljive koje smo izrezali na veće komade pomiješati sa kremom jogurta, zasoliti i poslužiti.
IZVOR: www.gastronaut.hr