Krumpirov gulaš sa bukovačama

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet njemačke kuhinje

Sastojci:

800 g krumpira
20 g maslaca
2 glavice kapule
3 cijele paprike (crvena, zelena i žuta)
1 mali svežanj timijana
1 mala žlica sušenoga timijana
1 mala žlica praha crvene paprike
3 žlice umaka od paprike
500 g gljiva bukovača
1/4 litre krem jogutra
sol
papar

Opis:

Krumpir oguliti i narezati na veće plohe. Maslac ugrijati u velikoj tavi te dodati krumpir i dobro zapeći. Kapulu i paprike narezati na veće komade. Timijan narezati na rezance. Sve to dodati krumpiru i dalje pirjati. Potom sve začiniti kimom, paprikom i solju. Umak od paprike ukuhati u 150 ml vode i dodati u gulaš te poklopljeno pirjati oko 15 min.

Nakon 10 minuta treba dodati gljive koje smo izrezali na veće komade pomiješati sa kremom jogurta, zasoliti i poslužiti.

IZVOR: www.gastronaut.hr