KABA

Raspisan natječaj ”EU minuta” za učenike srednjih škola

ZAGREB – Delegacija Europske unije raspisala je video natječaj za učenike srednjih škola kako bi potaknuli srednjoškolce na aktivno praćenje tema vezanih uz Europsku uniju i pristupanje Hrvatske EU.

Natječaj pod nazivom ”EU minuta” otvoren je do 15. travnja 2012. godine. Učenici u grupama od tri člana zajedno s mentorom mogu kreirati jednominutne klipove vezane općenito o EU, zajedničkim politikama, fondovima i programima, posebice onih koji se tiču mladih. Učenici mogu osmisliti šaljive klipove o budućnosti Hrvatske u Europskoj uniji, kakve nam promjene EU donosi, ali i kakve promjene donosi njima samima.

Nakon završetka natječaja, 10 najboljih klipova bit će objavljeno na internetskoj stranici Delegacije EU-a gdje će se moći glasati za najbolji klip u razdoblju od 23. do 30. travnja. Najbolja 3 video klipa bit će prikazani na koncertu ”Ritam Europe” u svibnju, a šef Delegacije EU-a, Paul Vandoren uručit će pobjednicima zanimljive nagrade – put u europsku prijestolnicu kulture 2012. Guimaraes u Portugalu, Flip video digitalne kamere i elektronske čitače knjiga.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/EUminuta/*{/rokbox}