zupanijski_centar_za_mlade_4

KARLOVAC – Župan Ivan Vučić i pomoćnica ministrice socijalne polititke i mladih Maja Sporiš danas su u Centru za mlade u Grabriku otvorili Županijski info centar za mlade. Tom prigodom potpisana je Povelja o suradnji i partnerstvu sa Karlovačkom županijom koja postaje partner u provođenju informiranja mladih na području županije. Kroz partnerstvo s Udrugom mladih “Korak ispred” iz Rijeke te udrugama mladih Alfa Albona iz Labina i Bužimski izvori iz Gospića, karlovački Centar provodi program Regionalnog info centra koji je rezultirao otvaranjem današnjeg prostora. Predsjednica Carpe Diema Aleksandra Podrebarac istaknula je kako je županijski centar dobar pokazatelj njihova rada.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/podrebarac.mp3}

Namjera Županijskog info centra je pružiti mladima informacije vezane uz različita područja života i rada. Ove godine informiranje i savjetovanje mladih provodit će se kroz radionice, predavanja i postavljanja info točki u gradovima Karlovačke županije. Župan Ivan Vučić kazao je kako se Poveljom o suradnji i županija obvezuje pomoći u radu info centra jer je upravo on inicirao integralni digitalni sustav umrežavanja institucija na području županije kako bi poboljšali kvalitetu suradnje s mladima.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vucic_cem1.mp3}    

Zamjenica ministrice socijalne polititke i mladih Maja Sporiš kazala je kako nešto više od 21 posto stanovništva Hrvatske čine mladi od 15 do 30 godina i zato je njihovo socijalno osnaživanje jedno od ustavnih načela.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sporis_cem1.mp3}

Dodala je kako će Ministarstvo socijalne polititke i mladih svojim budućim aktivnostima stvarati uvjete za poboljšanje kvalitete pružanja usluga u info centrima jer su samo dobro informirani mladi ljudi preduvjet da se stvore dobri članovi zajednice i da budu dobro integrirani u društvo.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zupanijski_centar_za_mlade/*{/rokbox}