
Indonezijski curry od povrća
Sastojci:
2 šalice smeđe riže
1 glavica kupusa
150 g mahuna
150 g gljiva
100g svježeg tofu narezanog na kockice
1 nasjeckani luk
2 protisnuta češnja češnjaka
Komadić nasjeckanog đumbira (jednake količine kao i češnjaka)
21/2 žličice curry u prahu
1 žličica kumina
2 žličice maslaca od kikirikija
1.5 dlc kokosovog mlijeka
3dlc vode
2 žlice ulja
Postupak:
Za izradu ovog jela potrebno je prvo prirediti sve potrebne sastojke te narezati povrće. U woku ili dubljoj posudi zagrijati 2 žlice ulja te dodati žličicu kumina. Prepržiti kumin par sekundi na vrelom ulju te dodati protisnuti češnjak, đumbir i nasjeckani luk. Sve skupa pirjati par minuta dok luk lagano ne pozlati. U wok zatim dodati povrće, vodu, kokosovo mlijeko te curry i pustiti da zakuha te sve lagano kuhati na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša. Nakon što je jelo gotovo u njega dodati 2 žličice maslaca od kikrikija te lagano promiješati da se maslac otopi te doda svoju aromu našem curryu. Ovaj indonezijski curry najbolje je poslužiti uz kuhanu smeđu rižu.
Dobar tek!