KABA

Mladi SDP-ovci traže od gradonačelnika da kupi kino Edison

KARLOVAC – Karlovački Forum mladih SDP-a poslao je otvoreno pismo gradonačelniku Damiru Jeliću s molbom da još jednom razmisli o kupnji kina Edison.

Kako kažu mladi SDP-ovci, kino Edison je kao zgrada s određenom poviješću vezana uz grad i zbog toga je poželjno vratiti ju u vlasništvo grada. Uz kino Edison su odrasle mnoge generacije i uz njega bi uz pravilno vođenje još mnoge generacije trebale odrasti.

Kako se bliži dan sljedeće dražbe, 3. travnja, SDP moli Jelića da razmisli o kupnji i zbog još jednog razloga. Kino će se prodavati po vrijednosti 1/3 od procijenjene vrijednosti imovine. Nakon ove dražbe, zbog promjene zakona, kino će se moći kupiti po minimalnoj cijeni od 50% od procijenjene vrijednosti imovine. Kako grad Karlovac spada u nisko zadužene gradove i kako ima visok proračun, u Forumu mladih SDP-a smatraju da grad može kupiti kino Edison.

– Da li kino Edison može biti zgrada koja donosi profit ili sama sebe „drži na životu”!? Naše mišljenje je da može! Vjerujemo da se od zaposlenog kadra Grada Karlovca može pronaći potreban broj ljudi koji bi radili kao zaposlenici kina bez potrebe dodatnog zapošljavanja. Isto tako živimo u uvjerenju da u Gradu ipak postoji netko tko može osmisliti projekte koji će uspješno voditi kino Edison – napominju mladi SDP-a.

Iz SDP-a su predložili nekoliko prijedloga za iskorištavanje prostora kina. Tako predlažu da se organizira filmski vrtić, filmska osnovna i srednja škola, te subota ujutro u kinu, i slično.