Begich: Suradnja s Hrvatskom je odlična, vodeća ste zemlja u regiji!

SLUNJ – Da Hrvatska ima vodeću ulogu u regiji koju spremno preuzima u smislu povećanog angažmana prema A-5 članicama s ciljem njihovog ubrzanja u pristupanju euro-atlanskim organizacijama govori i posjet američkog senatora Marka Begicha te veleposlanika SAD-a Jamesa Foleya vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju.

Ministar obrane Ante Kotromanović zahvalio je na donaciji koju je SAD dao Hrvatskoj za skladište na Debeloj glavi na slunjskom poligonu te na pomoći u programu uništavanja neperspektivnog streljiva.

Da se Hrvatska nametnula kao vodeća zemlja u regiji govori i činjenica da je preuzela ulogu vodeće države u potpori Oružanim snagama Afganistana kod ustrojavanja i rada Škole vojne policije. Time je ujedno preuzela najveći teret organizacije i vođenja škole ali i odgovornost za uspjeh cjelokupnog projekta.

Prilikom svog posjeta Hrvatskoj, senator Begich posjetio je i Liku odakle je njegov djed prije sto godina emigrirao u Ameriku, a dočekala ga je njegova rodbina s kojom se susreo prvi puta.