Karlovac dobiva novu udrugu za zaštitu i razvoj grada

KARLOVAC – U gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić danas će u 18 sati biti održana osnivačka skupština Udruge za zaštitu i razvoj kulturne i prirodne baštine Karlovca. Karlovačkoj zvijezdi naime prijete planovi novih oštećenja gradnjom uz istovremeno nestajanje zelene okoline, a kulturna i prirodna baština Karlovca ima teška oštećenja i ugrožena je planovima za daljnje devastiranje voda, zelenila i arhitekture.

Stoga ova Udruga kao svoje ciljeve navodi širenje svijesti o povijesnim i prostornim vrijednostima Zvijezde i okoline, rad na saniranju i obnovi kulturne i prirodne baštine, zaštitu od stvaranja novih šteta, praćenje i usmjeravanje planiranja te sudjelovanje u izradi i provedbi gospodarskih i urbanističkih planova te Strategije razvoja.

Djelatnost udruge podrazumijeva predlaganje i izradu planova, usmjeravanje i praćenje sanacija oštećene Zvijezde i njene okoline te realiziranje programa i projekata uz javno djelovanje prema tijelima i službama uključenim u proces revitalizacije, a također okuplja i građane koji žele sudjelovati u ovim procesima.