KABA

Podignuta optužnica protiv bivše županove pročelnice

KARLOVAC – Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv bivše pročelnice ureda župana Bernardice Topolnjak Halape, i to zbog počinjenja dva kaznena djela krivotvorenja isprave i dva kaznena djela ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Okrivljenoj se stavlja na teret da je u dva navrata, prilikom stupanja u radni odnos, natječajnoj dokumentaciji priložila lažnu diplomu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Prvi puta to je učinila 9. listopada 2007. u Karlovcu, prilikom stupanja u radni odnos na radno mjesto rukovoditelja Službe za financijske, računovodstvene i komercijalne poslove u karlovačkoj Toplani, te u travnju 2010. godine prilikom prijave na javni natječaj Karlovačke županije za imenovanje pročelnika. Iz priložene diplome proizlazilo je da je okrivljena stekla stručni naziv diplomiranog računovodstvenog financijskog ekonomista, iako nikada nije diplomirala na tom fakultetu.

Tijekom rada u Toplani i Karlovačkoj županiji koristila je radnu knjižicu koju je prethodno ovjerila u nadležnom Uredu, u kojoj je neistinito naveden podatak da je diplomom stekla spomenuto zvanje.