1,3 milijuna eura za Ivaninu kuću bajke

OGULIN – Turistička zajednica grada Ogulina potpisala je ugovor sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Centar za posjetitelje „Ivanina kuća bajke”.

Ukupna vrijednost projekta je više od 1,300.000 eura. Od toga 75 % su bespovratna sredstva Europske unije, dok će ostatak uložiti Grad Ogulin, Ministarstvo kulture i Turistička zajednica grada Ogulina. Projekt bi trebao trajati 18 mjeseci, odnosno do rujna iduće godine.

Glavni cilj projekta je razviti infrastrukturu baziranu na nematerijalnoj kulturnoj baštini – bajci. Jedinstvenost interpretacije baštine u Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke i tematiziranje krajolika Ogulina rutom bajke, osnažit će brand Ogulin zavičaj bajke i tako pozicionirati Ogulin na turističku kartu kao poželjnu destinaciju doživljaja. Porastom atraktivnosti Ogulina i povećanjem broja posjetitelja, cilj je povećati dobit od turističkog sektora što će rezultirati stvaranjem povoljnog okruženja za poduzetničke aktivnosti i razvoj turističkih proizvoda, zapošljavanje – osobito mladih – kao i inovativnost te primjenu izvrsnosti u poslovanju.

Turistička zajednica je ugovaratelj i nositelj svih projektnih aktivnosti. Partneri na projektu su Grad Ogulin i Konzervatorski odjel Karlovac Ministarstva kulture, a suradnici na projektu su Ministarstvo kulture Zagreb, Udruga Ogulinski festival bajke Ogulin, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost” Ogulin, Društvo „Naša djeca” Ogulin i Turistička zajednica Karlovačke županije.