KABA

Ministar zdravlja R. Ostojić u Karlovcu

KARLOVAC – Mreža medicine rada, zdravstvena njega u kući i njezino razvijanje, nabava CT aparata za ogulinsku bolnicu, objedinjavanje hitnog prijema za tu ustanovu, kao i osiguranje prostora karlovačkom SUVAG-u bile su teme o kojima je danas razgovarano na sastanku s ministrom zdravlja Republike Hrvatske Rajkom Ostojićem i županom Ivanom Vučićem. Nazočili su i najbliži županovi suradnici te karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Ministra Ostojića sa stanjem zdravstva na području županije informirao je župan Vučić. Podsjetio je na 14 raznih zdravstvenih ustanova koje djeluju na području županije od kojih je tek pet poslovalo negativno. Župan ocjenjuje da stanje nije kritično.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bolnice_1.mp3}

Ministar zdravlja Rajko Ostojić ocjenjuje kako je SUVAG od posebnog značaja ne samo za Karlovac, već i za šire područje Hrvatske. Unaprijediti SUVAG problem je za tri a ne samo za jedno ministarstvo.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bolnice_2.mp3}

Za nabavu CT uređaja za bolnicu u Ogulinu ministarstvo zdravlja osigurat će pola potrebnog iznosa, a ostatak lokalna zajednica, najavio je Ostojić.

Nakon susreta sa županom, ministar Ostojić boravio je u Općoj bolnici Karlovac gdje je otvorio obnovljeni odjel Intenzivne njege.

 


Ples