KABA

Počeli radovi u Nehajevoj; iduće godine stanovi, pošta i knjižnica

KARLOVAC – U Nehajevoj ulici na Švarči danas su započeli radovi na rekonstrukciji tzv. samačkog hotela, stambeno-poslovne građevine koja je izgrađena pedesetih godina prošlog stoljeća kao objekt namijenjen stanovanju prvenstveno samaca.

Cilj zahvata je rekonstruirati postojeću napuštenu i devastiranu građevinu kako bi se u njoj izgradili stanovi, te se u suterenskom poslovnom dijelu predviđa uređenje prostora za poštanski ured i ispostavu knjižnice. Također će biti izgrađena pristupna prometnica s priključkom na Nehajevu ulicu.

– Posao oko rješavanja papirologije trajao je gotovo tri godine, međutim ustrajnost ljudi u gradskoj upravi je pokazala da se ipak mogu riješiti i neke gotovo bezizlazne situacije, istaknuo je na svečanom otvorenju radova gradonačelnik Damir Jelić.

U stambenom dijelu građevine isprojektiran je 21 stan, a u suterenskom poslovnom dijelu predviđa se uređenje prostora za poštu i knjižnicu. Radovi na građevini u Nehajevoj koštat će oko 6 milijuna kuna, a sve će biti plaćeno od prihoda dobivenih prodajom gradskih stanova.
U stanovima u zgradi u Nehajevoj moći će stanovati ugrožene obitelji u sklopu gradskog socijalnog programa, ili će stanovi biti davani u najam.
Radovi na uređenju zgrade na Švarči trebali bi biti gotovi do idućeg proljeća.