kuka_josipovic

KARLOVAC – Karlovačka podružnica Hrvatskog hispanskog društva obilježila je prvu obljetnicu djelovanja. Tijekom proteklih godinu dana postojanja rad podružnice su obilježile mnogobrojne aktivnosti.

Održano je desetak predavanja s tematikom iz hispanskog svijeta od kojih su najveći broj održali dopredsjednik Krešimir Raguž i Mladen Kuka, predsjednik podružnice, koji je bio i autor nekoliko izložbi fotografija. Ostali predavači bili su iz zagrebačke podružnice. Organiziran je i koncert Ricarda Luquea u Zorin domu.

Trenutno su u tijeku tečajevi španjolskog jezika koji vodi Manuela Mitok i besplatni plesni tečaj tanga koji se zbog velikog interesa Karlovčana odvija u nekoliko termina.
Prošlog mjeseca predsjednik podružnice Karlovac Mladen Kuka, kao predstavnik najaktivnije podružnice, bio je član delegacije HHD-a predvođene predsjednikom prof. dr. Zdenkom Volnerom u posjetu predsjedniku RH dr. Ivi Josipoviću.

Nakon završetka navedenih tečajeva podružnica nastavlja svoje aktivnosti naprednim tečajem španjolskog, održavanjem izložbi i predavanja za članstvo HHD-a u Karlovcu i Zagrebu, a u ljetnom periodu planiraju se i večeri hispano poezije na Vili Anzić.