KARLOVAC – Hrvatski časnički zbor Karlovca bio domaćin gađanja automatskom puškom i pištoljem za svoje ali i članove Zbora županije. Šezdesetak članova ove udruge ciljali su na streljani Hrvatske vojske u Jamadolu.

Ekipno, prvo mjesto u ciljanju automatskom puškom ima Karlovac, drugo Ogulin a treće Duga Resa. Kod pištolja HS 2000 časnici Karlovca bili su prvi, drugi su dugorešani a treći ogulinci. Pojedinačno, puška, prvi Antonio Lovinčić, drugi Vladimir Domladovac, a treći Damir Manjerović. U gađanju pištoljem prvi je bio Rene Tonkli, drugi Branko Petrak, a treći Kruno Tomačić. Oni, ali i još neki najbolje palisirani, bit će predstavnici Hrvatskog časničkog zbora Karlovačke županije na državnom natjecanju u Rijeci, 19. svibnja.

Iako su mnogi od sudionika trenažnog gađanja posljednji puta pucali iz puške prije govoto 17 godina, pokazalo da nekadašnji časnici a naravno i hrvatski branitelji, nisu zaboravili ne samo oružje nego i ponašanje na strelištu. Sve je proteklo bez ijednog problema, pa je medicinsko osoblje, koje na takvom događaju mora biti u pripravnosti, samo uživalo u sunčanom i toplom danu.

gaanje_3

gaanje_2