KABA

Sportaši iz Italije i Crne Gore posjetili Karlovac

KARLOVAC – Članovi Taekwondo kluba Centro iz talijanskog grada Alessandrije grada pobratima posjetili su Taekwondo Klub Karlovac te su tom prilikom nastavili suradnju i partnerstvo sa Udrugom slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije (USKA).

Tako je jučer održan niz prijateljskih susreta sportaša iz Alessandrije, Taekwondo Kluba Karlovac, predstavnika Taekwondo Kluba Podgorica iz Crne Gore te članova USKA-e, Sportskog društva slijepih i Judo kluba slijepih Labrador.

Natjecalo se u taekwodno tehničkim formama i borbama, stolnom tenisu, mini golfu, streličarstvu i elektronskom pikadu za slijepe. Natjecali su se zajedno zdravi i sportaši s invaliditetom, a mnogi od njih imali su priliku prvi puta okušati se u nekim sportovima. Neki su prvi puta imali priliku upoznati sportove slijepih osoba poput streličarstva za slijepe osobe koje je olimpijski i paraolimpijski sport.

Najveće iznenađenje gostima priredio je slijepa osoba Mirsad Bećirović, koji se okušao u taekwondo borbama i time još jednom pokazao kako za sportaše ne postoje granice unatoč invaliditetu. Cjelodnevni prijateljski susret završio je dodjelom medalja natjecateljima koji su pokazali kako je sport glavna karika u senzibilizaciji javnosti i integraciji osoba s invaliditetom, što je još jedan rezultat uspješnog projekta USKA-e i Taekwondo Kluba Karlovac “Sportom za ljepšu budućnost”.

Predstavnici Taekwondo kluba Centro iz Alessandrije uručili su i donaciju predstavnicima USKA-e, kao što to čine već treću godinu zaredom, na inicijativu prof. Miroslava Brežana.