toplana

KARLOVAC – Gradonačelnik Damir Jelić primio je u svom uredu predstavnike Udruge stanara-suvlasnika, koji su naglasili da žele pomoći u iznalaženju rješenja trenutno gorućeg problema u Karlovcu – buduće sezone grijanja i situacije u Toplani. Napomenuli su da 18. svibnja odlaze u Rijeku gdje će prisustvovati okruglom stolu na temu energetske učinkovitosti u zgradama, kako bi nova znanja i iskustva mogli prenijeti građanima u Karlovcu.

Također su istaknuli da smatraju da gradonačelnik nije kriv za sadašnju situaciju, već da je do toga dovelo dugogodišnje neulaganje u Toplanu zbog čega je danas njezin sustav zastario. Naglasili su i da su građani pod velikim teretom porasta općih cijena, od 1. svibnja dodatno i struje i plina, te da zato žele pomoći gradskoj upravi u pronalaženju prvo kratkoročnog, a nakon toga i dugoročnog rješenja koje bi zadovoljilo potrebe građana i Toplane.

Gradonačelnik je ponovo ono što je rekao prije tjedan dana na sjednici Gradskog vijeća; da se za Toplanu trenutno naziru tri moguća rješenja. To su prijedlog Vladi za otpis robnih rezervi, mogućnosti da najveći vjerovnici preuzmu vlasnički udio i stečaj. Odluka o tome, obećao je, bit će donesena tijekom ovog mjeseca.

Nakon što odluka bude donesena, gradonačelnik planira porazgovarati sa svim vlasnicima stanova i najmoprimcima, prezentirati im situaciju u Toplani i buduće korake. Također će građani imati priliku postavljati pitanja na koja će dobiti direktan odgovor, rekao je Jelić.

Obilazak zgrada planira se za lipanj u popodnevnim satima, kako bi svi mogli sudjelovati. Raspored sastanaka po zgradama bit će objavljen na web stranici Grada Karlovca, imat će ga i Udruga suvlasnika-stanara, a predstavnici zgrada imat će obavijest o sastanku i obvezu da pozovu sve vlasnike stanova i najmoprimce zgrade u kojoj su predstavnici.