KABA

Veleposlanik Kuhnl: Hrvatska je spremna za EU!

KARLOVACČeška je dobro iskoristila predpristupne programe Europske unije, i ulazak u uniju je pozitivno djelovao na njezino gospodarstvo. Istaknuo je to češki veleposlanik Karel Kuhnl na današnjoj Svečanoj sjednici Savjeta za europske integracije Karlovačke županije, napomenuvši kako je Hrvatska spremna za članstvo u Europskoj uniji.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuhnl_1.mp3}

Iako, tvrdi veleposlanik, Europska unija nije raj na Zemlji, onaj tko zna iskoristiti priliku, može od nje dobro profitirati. A među tim zemljama je, kaže veleposlanik Kuhnl, i Hrvatska.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuhnl_2.mp3}

eu_sjednica

Češki veleposlanik je pohvalio Karlovačku županiju da se pokazala jednom od najefikasnijih županija u dobivanju bespovratnih sredstava iz predpristupnih programa Europske unije. Dokaz je tome, ustvrdio je karlovački župan Ivan Vučić, i 130 milijuna eura europskog novca koji je za razne projekte stigao u našu županiju.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vucic_eu.mp3}

Svečanu sjednicu danas su uljepšali mališani iz karlovačkih vrtića i osnovnih škola Draganić i Grabrik, koji su sudjelovali u projektu Karlovačke županije i partnera iz Litve “Ljubičice u školama”. Njihovi likovni radovi predstavljeni su na izložbi u Tuarageu u Litvi, a za njih su danas dobili i posebna priznanja.

Učenici osnovne škole Grabrik pokazali su i znanje stranih jezika i glume kroz igrokaz “Look at me, I am beautiful” koji su izveli na četiri jezika – hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom.