karavana_1

KARLOVAC  – Karlovac će sutra biti domaćin velikog motociklističkog susreta bikera iz cijele Hrvatske. Naime, sutra će prema Karlovcu krenuti motociklističke kolone iz šest smjerova diljem Hrvatske pod nazivom “Karavana za život – bikeri na cesti”.

Iz Pule kreće istarski krak karavane koji će se kretati preko Vodnjana, Žminja, Pazina i Tunela Učke, a u Rijeci se priključuje primorsko-goranskom kraku karavane i nastavlja zajedno s njim do Karlovca.

Za one koji na odredište stignu ranije, već od 12 sati na ŠRC Korana bit će organizirane demonstracijske vožnje, a veliki defile kroz grad trebao bi uslijediti oko 15 sati. U 16.30 sati na ŠRC Korana na rasporedu su prezentacije sigurne vožnje i vožnje na poligonu, demonstracija spretnosti policijskih motociklista, ali i snimanje milenijske fotografije. U 19.30 sati počinje rock večer.

Cilj ovog velikog skupa motorista iz cijele Hrvatske je ukazati na veliku ugroženost vozača motora na hrvatskim prometnicama te skrenuti pozornost na sve veći broj poginulih i ozlijeđenih motorista.

Iz PU karlovačke podsjećaju da sudionici Karavane mogu biti samo vozači s važećom vozačkom dozvolom za kategoriju kojom upravljaju, obaveznom zaštitnom kacigom, a vozilo mora biti registrirano, tehnički ispravno i osigurano.