zlatnakuna_2012_naslovnica

KARLOVAC – Plakete “Zlatna kuna”, koje Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac svake godine dodjeljuje najuspješnijim lokalnim tvrtkama, ove su godine dobili tvrtka Alstom Hrvatska u kategoriji velikih poduzeća, tvrtka Aquaterm u kategoriji srednjih poduzeća, te u kategoriji malih poduzeća tvrtka VJ-eko iz Slunja.

U kategoriji velikih poduzeća Alstom Hrvatska i lani je nagrađena “Zlatnom kunom”.

Ove godine konkurencija su joj bile tvrtke Adriadiesel, HS Produkt i PPK karlovačka mesna industrija. Aquaterm je pak u kategoriji srednjih poduzeća prestigao AB Gradnju, Arkadu, Kaplast i Kelteks. U kategoriji malih poduzeća, tvrtka VJ-eko, koja se bavi proizvodnjom ostalih strojeva za posebne namjene i pružanjem usluga u izradi dijelova i komponenti obradom metala, te svoje proizvode isporučuje jednom od najpoznatijih izvoznika u Hrvatskoj, tvrtki Dok-Ing, za plaketu “Zlatna kuna” borila s tvrtkama Autopromet, Benefit Promet, Comel i ZAK.

Kod ocjenjivanja najuspješnijih u obzir su uzeti ekonomski pokazatelji o likvidnosti, zaduženosti, gospodarskoj aktivnosti, profitabilnosti, broju zaposlenih i njihovim prosječnim plaćama, te snazi i imovini poduzeća. Tako su u slučaju Alstoma presudni bili rast investicija i zapošljavanje novih 60 radnika, kao i u slučaju tvrtke Aquaterm koja je lani zaposlila 25 novih djelatnika.

Najuspješnima među ukupno 1.800 tvrtki koliko ih djeluje u Karlovačkoj županiji čestitao je predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuna_1.mp3}

Zahvalu na plaketi uputio je u ime nagrađenih predsjednik Uprave ALSTOM Hrvatske, Damir Vranić, čestitajući ujedno i ostalim nagrađenim tvrtkama, ali i svojim suradnicima i zaposlenicima. Otkrio je čemu sve ova tvrtka duguje uspjeh.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuna_2.mp3}

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, na kojoj su danas dodijeljene “Zlatne kune”, za prisutne je gospodarstvenike ujedno održano predavanje na temu promjena u vanjskoj trgovini nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, koje je održala direktorica Centra za Europsku uniju Hrvatske gospodarske komore Ružica Gelo.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuna_3.mp3}

Prezentaciju na ovu temu, koja je zainteresirala karlovačke izvoznike, možete pronaći na internetskoj stranici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zlatnakuna_2012/*{/rokbox}