I u Zorin domu otkriven skandal zbog krivotvorene diplome direktora marketinga

KARLOVAC – Karlovac potresa novi skandal vezan uz krivotvorenje diplome. Ravnatelj Gradskog kazališta “Zorin dom” Zvonimir Ilijić jučer je prijavio direktora marketinga kazališta Gorana Đuraševića Općinskom državnom odvjetništvu zbog toga što je prijavljujući se na natječaj za to radno mjesto prije pet godina priložio lažnu potvrdu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu o završenom fakultetu.

Na današnjem Aktualnom satu Gradskog vijeća SDP-ova vijećnica Marina Novaković postavila je pitanje tko će snositi odgovornost zbog toga što je omogućio da osoba s lažnom diplomom godinama radi i prima plaću za posao za koji ne zadovoljava uvjete.

Da je sramota da se takve stvari događaju složio se i dogradonačelnik Dubravko Delić, a ravnatelj kazališta Zvonir Ilijić ispričao je kako se Đurašević prije nego što je natječaj na direktora marketinga uopće raspisan nalazio na služenju vojnog roka u kazalištu pri čemu se pokazao vrlo dobrim radnikom, zbog čega su ga u kazalištu odlučili zadržati narednih godinu dana, a kasnije se prijavio i na sporni natječaj. Ilijić tvrdi da je komisija pregledala njegove dokumente i donijela odluku da Đurašević zadovoljava uvjete natječaja. Kaže da diplomu osobno nije vidio, no da nije imao razloga sumnjati u Đuraševića, te da prihvaća odgovornost ako to znači da je kriv što je došlo do ove situacije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/diploma_djurasevic.mp3}