povratak_1

ZAGREB – Iz Lourdesa u Francuskoj, sa 20. jubilarnog vojno-redarstvenog hodočašća vratilo se oko tisuću sudionika iz raznih krajeva Hrvatske. Među njima su bili i predstavnici hrvatske vojske i policije s karlovačkog područja. Organizator pohoda i ove je godine bio Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj. Hodočašće je trajalo sedam dana i bilo je sastavni dio 54. Međunarodnog vojnog hodočašća vojski Europe i svijeta u to svetište.

– Vratili smo se sretno i zahvaljujemo Bogu i Majci Božjoj pod čijom smo zaštitom i krenuli, kazao je vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac hodočasnicima po povratku, podsjećajući kako je geslo ovogodišnjeg pohoda bilo “Zdravo Marijo, Kraljice mira”.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/povratak_1.mp3}

Hrvatske hodočasnike posebno su pohvalili i direktor 56. Međunarodnog vojno-redarstvenog pohoda, kao i mnogi strani biskupi, kazao je vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/povratak_2.mp3}

Zapovjednik 20. vojno-redarstvenog hodočašća bio je admiral Tihomir Erceg. Po povratku je kazao kako mu je bila velika čast i zadovoljstvo biti dijelom hodočašća. Zahvalio je svima, a posebno svećenicima i kapelanima, što su dostojno predstavljali svoju državu na ovom pohodu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/povratak_3.mp3}

Među hodočasnicima je i ove godine bilo i vojnih invalida. Stopostotni vojni invalid iz Tomislavgrada priča.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/povratak_4.mp3}

povratak_2

Admiral Tihomir Erceg

povratak_3