jakov_2012

KARLOVAC – Udruga „Jak kao Jakov” koja brine o djeci oboljeloj od malignih bolesti i financijski pomaže obiteljima oboljele djece, organizira drugi po redu humanitarni koncert pod nazivom „Njima na dar”. Teške situacije u kojima se nalaze djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji, zahtjevaju pomoć šire društvene zajednice i senzibilizaciju društva u cjelini, za njihove potrebe. Udruga „Jak kao Jakov”, koja je nastala u spomen na 13-godišnjeg dječaka Jakova Rubida koji je izgubio bitku protiv teške bolesti, pokušava im bar malo olakšati te teške i neizvjesne trenutke.

Upravo to cilj je humanitarnog koncerta grupe Connect, koja je napravila obradu Jakovljeve pjesme „Jak kao Jakov”, te Luke Nižetića i grupa October Light i Jam Ritual, koji će sutra, na dan kada bio Jakov slavio rođendan, biti održan u Domu OSRH „Zrinski”. Prikupljena sredstva udruga planira usmjeriti, kao i uvijek do sada, prema obiteljima djece oboljele od teških malignih bolesti, naročito onima koji su se uz bolest našli u teškoj financijskoj situaciji.

– Pjesma je Jakovu bila snaga za sve borbe kroz koje je prolazio, neka pjesma bude veza svega najboljeg u nama, jer Jakov je u svojoj pjesmi rekao : „…Vi ste cijelo vrijeme tu, u mom srcu, i kad se toga sjetim, preko svega zla što me priječi – do cilja ja preletim….” – podsjetila je Jakovljeva majka Ivančica Rubido.

Cijena ulaznica je 30 kuna, a karte se mogu nabaviti na prodajnim mjestima Mozaik i Lin trgovina. Organizatori pozivaju Karlovčane i sve ostale da im se pridruže i na dan Jakovljeva rođendana daruju one kojima je to najpotrebnije i koji svakodnevno vode borbu za život.