KABA

Maturanti danas slave; u 13 sati ples, u 19 defile, u 20 Maturijada

KARLOVAC – Za maturante u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i onih 1.138 koliko ih ima u Karlovačkoj županiji, danas je posljednji dan škole.

Maturanti Gimnazije Karlovac i ove će godine završetak gimnazijskog obrazovanja obilježiti plesom. Na Trgu bana Jelačića u 13 sati otplesat će Hrvatsko salonsko kolo i bečki valcer, koje su s njima uvježbavale profesorica Branka Knežević i voditeljica Plesnog Studija 23 Vera Vrbanac. Iz Gimnazije pozivaju sve građane da im svojim dolaskom čestitaju na uspješnom završetku srednjoškolskog obrazovanja.

Nakon plesa, gimnazijalci će se poslijepodne pridužiti ostalim karlovačkim maturantima u tradicionalnoj povorci središtem grada, koja kreće od 19 sati, te potom na Športsko rekreacijskom centru Korana, gdje u 20 sati počinje Maturijada na kojoj ove godine nastupaju Jole, Lotos band i The Rock Keepers.

– Apeliramo na mlade da ovaj dan proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola,kako bi i ova Maturijada protekla u jednom veselom ozračju i bez ozbiljnijih stradavanja. Također molimo za strpljenje sve sudionike u prometu u vremenu od 19 do 20 sati kada će maturanti defilirati karlovačkim ulicamna i kada će promet po etapama biti ograničen – poručila je glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/maturijada_policija.mp3}