KABA

Karlovački planinari osvojili i Orlovo gnijezdo

KARLOVAC – U organizaciji Planinarskog društva Karlovac i uz organizaciju CEIK-a Braća Seljan i Planinarskog saveza grada Karlovca veća skupina planinara iz svih karlovačkih planinarskih društava pod vodstvom Mladena Kuke posjetila je jučer nacionalni park Berchtesgaden u južnoj Bavarskoj, u Njemačkoj.

Cilj puta bio je posjet planini Kelhstein visokoj 1.834 m poznatijoj pod nazivom Orlovo gnijezdo koji je po prekrasnom vremenu i ostvaren.

Ovaj svjetski poznati lokalitet na kojem su snimali filmove mnoge svjetski poznate filmske zvijezde sagrađen je 1938. godine u čast 50. rođendana Adolfa Hitlera kao dar koji mu je osobno uručio Martin Borman. Na izgradnji ove građevine koja bi zasigurno bila komplicirana za izgradnju i u današnjim uvjetima radilo je oko 3.500 ljudi oko 15 mjeseci. Po povratku s Orlovog gnijezda karlovački planinari posjetili su i najčišće jezero u Njemačkoj Konigssee i istoimeno turističko mjesto koje se smjestilo ispod planinskog masiva Watzman visine 2713 m. Idući izlet PD Karlovac planira u srpnju usponom na jedan vrh u Dolomitima u Italiji.