Jelić: Slijedi reorganizacija i donošenje strateških odluka za budućnost

KARLOVAC – Nova funkcija tražit će nova odricanja i novu organizaciju unutar HDZ-a, jer nemoguće je kvalitetno raditi više poslova odjednom, poručio je jedan od novoizabranih potpredsjednika stranke, karlovački gradonačelnik Damir Jelić, odgovarajući danas novinarima na pitanje kako planira uskladiti ove dvije dužnosti i hoće li zbog njegove nove, visoke funkcije u vrhu HDZ-a patiti rad gradske uprave.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/potpredsjednik_1.mp3}

Jelić se osvrnuo i na kritike iz redova lokalne oporbe na njegov prošlotjedni odlazak sa sjednice Gradskog vijeća, kada, podsjetimo, zbog obilaska terena s Tomislavom Karamarkom nije prisustvovao raspravi o osnivanju nove Gradske toplane i budućoj sezoni grijanja, trenutno jednoj od najvažnijih briga za sve karlovačke obitelji priključene na sustav centralnog grijanja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/potpredsjednik_2.mp3}

Odgovarajući na pitanje ima li nezadovoljnih izborom Karamarka za predsjednika HDZ-a, Jelić je kazao da je takvih uvijek bilo, no sada ih je, ističe, ipak znatno manje nego dok je predsjednica bila Jadranka Kosor, ili pak prilikom izbora 2002. godine, na kojima su kandidati za predsjednika bili Ivo Sanader i Ivić Pašalić. Naglasio je da je na nedjeljim izborima atmosfera bila koretna i demokratična, što, smatra, ipak govori o jednom obliku jedinstva stranke.

Jelić je i ovom prilikom ponovio da HDZ drži najboljim oruđem za bolje življenje, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini. Pojasnio je na kojim će se temeljima bazirati Karamarkov HDZ i koji će biti njihovi aduti za povratak na vlast.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/potpredsjednik_3.mp3}

Osim Damira Jelića koji je izabran za jednog od šest potpredsjednika HDZ-a, na nedjeljnom Općem saboru stranke još je nekoliko lokalnih HDZ-ovaca ušlo u glavna tijela stranke. Jedan od članova Središnjeg odbora postao je Ogulinac Tone Radočaj, a Karlovčanin Ivan Uđbinac ušao je u Nadzorni odbor. Predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić po funkciji je pak postao član Nacionalnog vijeća stranke.