KABA

Karlovac domaćin međunarodne konferencije o smanjivanju nejednakosti u zdravlju

KARLOVAC – “Smanjivanje nejednakosti u zdravlju – potrebe i mogućnosti u Karlovačkoj županiji” tema su međunarodne konferencije u organizaciji županijskog Savjeta za zdravlje i karlovačke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, čiji je domaćin danas Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”.

Konferencija se održava u sklopu tradicionalnih Svibanjskih zdravstvenih dana i Tjedna prava pacijenata, a zbog čega je odabrana upravo ova tema pojasnila je dr. Biserka Hranilović iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hranilovic_1.mp3}

Osim predavača iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar” iz Zagreba, na konferenciji gostuju i predavači sa Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota u susjednoj Sloveniji, koji će govoriti o svojim iskustvima kada je riječ o problematici nejednakosti u zdravlju.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hranilovic_2.mp3}

 

Gosti iz Slovenije prikazat će i dokumentarni film o svojim dosadašnjim postignućima u smanjivanju nejednakosti prava pacijenata na dostupnost i kvalitetu zdravstvenih usluga, u čemu već imaju desetogodišnje iskustvo, dok se u Hrvatskoj tek kreće s definiranjem razmjera ovog problema.

zdravlje1