hrvatskidom

KARLOVAC – Ni nakon dva sastanka s predstavnicima Grada, Nezavisna gradska lista ” Volim Karlovac ” nije uspjela pokrenuti projekt obnove Male scene u Hrvatskom domu. Naime, predstavnici Liste su iznijeli prijedlog o radu Male scene, te je predstavili kao početak kompleksne obnove tog objekta s ciljem da u konačnici u njemu zaživi “Centar za kulturu Karlovac”, javna ustanova u kulturi kao stožerno mjesto svih događaja u gradu. Zamisao je i da u tom prostoru bude središte mnogih civilnih udruga.

Kako su poručili iz liste “Volim Karlovac” nakon dva sastanka s gradonačelnikom, koji je podržao projekt, te stručnjacima iz građevinskog sektora, sve je stalo.

– Nažalost nakon donesenih zaključaka i dogovora za daljnje smjernice rada ponovo sve staje što iščitavamo iz velike zauzetosti gradonačelnika oko stranačkih dešavanja tako da još jedan pozitivno ocjenjen i prihvaćen projekt stoji i troši se vrijeme koje građevinska struka definira kao najvrijednije, poručili su iz Nezavisne liste, te dodaju da je neshvatljiva lakoća kojom gradonačelnik i ovaj jednostavan i brzo rješiv projekt priključuje dugačkoj listi neriješenih problema u Gradu koje gura pod tepih istovremeno koristeći resurse grada za uskogrudnu osobnu korist uspinjanja na stranačkoj ljestvici.

– Isto tako je neshvatljivo što radi pročelnik Rogoz kao direktno odgovoran za taj dio posla u Gradskoj upravi ako ne provodi jednostavne, već određene smjernice u odsustvu gradonačelnika. Ili je možda problem upravo u jednostavnosti i brzom i efikasnom rješenju ovog projekta, koji je Grad dobio uz naš angažman i našu želju da pomognemo, bez dodatnih troškova. U njemu, naime, nema mjesta za nekoliko dodatnih studija, nepotrebnih procjena i mišljenja koje bi bile nekoliko puta skuplje nego sama izvedba, a služile bi za odlijevanje gradskog novca, zaključili su u Nezavisnoj listi “Volim Karlovac”.