KABA

Mađari najbolji u polumaratonu

LEŠĆE – Udruga za sport i rekreaciju Pčelica iz Pule organizirala je Prvi generalsko-bosiljevački polumaraton. Na tom međunarodnom atletskom natjecanju trčalo se na području općina Generalski Stol i Bosiljevo. Sudjelovalo je 26 trkača i trkačica iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Ukupni pobjednik polumaratona dugog 21,10 kilometara je mađar Zsolt Koszar u vremenu 1:09:44, drugi je bio njegov sunarodnjak Tamas Nagy s vremenom 1:09:53 a treći također mađar Sandor Fonyo s vremenom 1:10:58. Četvrto mjesto osvojio je Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perišin a peto Zoran Žilić iz zagrebačkog Ulixa. I kod žena najbolje su bile mađarice!

Osim polumaratona, održana je i kross-utrka na stazi dugoj nešto manje od šest kilometara dok su najmlađi sudjelovali u takozvanoj Maloj Olimpijadi. Pobjednici po kategorijama (spolnim i starosnim) primili su pehare i medalje a svi sudionici i medalje o sudjelovanju. Najbolji su i dodatno nagrađeni – za prvo mjesto s 3.500 kuna i dva puna pansiona za dvije osobe u Toplicama Lešće, za drugo mjesto s 2.500 kuna i jednim punim pansion za dvije osobe u Toplicama Lešće, za treće mjesto s 1.500 kuna i jednim polupansionom za dvije osobe u Toplicama Lešće, za četvrto mjesto s 1.000 a za peto mjesto s 750 kuna. Nagrade i medalje sudionicima su predali tajnik Udruge za sport i rekreaciju Pčelica Nenad Pavletić i naš poznati maratonac Vlado Starešinić.

Natjecanje je u potpunosti uspjelo, a želje da se i dogodine priredi ovakav polumaraton te da postane tradicionalan izrazili su i načelnici općina Generalski Stol i Bosiljevo Ivan Škrtić i Josip Korenić kada su na startu utrke pozdravili sportaše i sportašice. Prigodan program tom prigodom izveli su članovi KUD-a Izvor iz generalskog Stola. Suoragnizatori natjecanja bili su općine Generalski Stol i Bosiljevo te trvtka Pađen d.o.o. Toplice Lešće a sudili su suci Hrvatskog atletskog saveza.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/polumaraton/*{/rokbox}

Ples