KABA

Pivovara + Sedra = uređene obale Korane

VELEMERIĆ – Na kupalištu na Korani u Malićima kod Velemerića danas su novinarima pokazane sanirane obje obale rijeke. Sanaciju i uređenje ovog popularnog kupališta provelo je Drušvo za ekologiju i vodne aktivnosti “Sedra” iz Barilovića, a projekt je novčano pomogla Karlovačka pivovara kroz donacijski natječaj.

Ivan Trgovčić predsjednik “Sedre”, udruge koja je osnovana 1996. godine i koja danas ima 124 člana, kazao je kako su radovi na uređenju obala na kupalištu trajali oko mjesec dana pa je sada Korana još pristupačnija kupačima. Tome je prethodio natječaj Karlovačke pivovare na koji se Sedra javila.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sedra_0507_1.mp3}

Sanirana su postojeća klizišta, izgrađene su pristupne stepenice na kupalištu i uređene obje obale, dodao je Trgovčić.

Za Karlovačku pivovaru jedna od društvenih odgovornosti je i pozitivan doprinos lokalnoj zajednici a u sastavu toga i odgovornost prema okolišu, naglasila je rukovoditeljica Odjela korporativnih komunikacija Pivovare Ljudmila Bratko Gašpić. Pivovarin natječaj pod gleslom “Zajedoi za bolji Karlovac i Karlovačku županiju” treći je do sada i njime se nastoji pomoći boljem i ugodnijem životu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sedra_0507_2.mp3}

Općina Barilović godinama uređuje ovo ali i neka druga kupališta, ističe načelnik općine Dražen Peraković i domeće kako je u tijeku gradnja 14 kilometara kanalizacije kojom će se još više zaštititi vodotokovi i netaknuta priroda. Tim više jer se projektira i nekoliko velikih vikend-maselja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sedra_0507_3.mp3}

Provedbu “Sedrinog” projekta uz Karlovačku pivovaru pomogli su i općina Barilović, Hrvatske vode i Vodoprivreda. A u subotu će ronitelji na tri lokacije oko Barilovića čistiti Koranu. Sudjelovat će Klub za podvodne aktivnosti “Karlovac” i njihovi prijatelji iz Siska i Kostrene.

sedra_0507_2sedra_0507_3