don_grubisic

KARLOVAC – Ova Vlada je vlada velikih želja i inspiracija, nespremno su prihvatili vlast bez programa i ne žele dirati u autokraciju nasljeđenu iz komunizma, rekao je to jučer u Karlovcu don Ivan Grubišić komentirajući rad Vlade u proteklih 6 mjeseci.

Grubišić također smatra da bi Radimir Čačić trebao dati ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. No, kako ne postoje zakonski parametri za takvo nešto, stvar je njegove savjesti, koja očito nije dobro odgojena, a Čačić se i dalje ponaša neodgovorno, dodao je Grubišić. Komentirajući izbacivanje blagoslivljanja iz protokola Vlade, Grubišić je rekao da ono što je Bog stvorio ne treba blagoslivljati, već samo zahvaljivati na tome, jer tko soli more kad je ono slano? Narod je ispred hijerarhije jer je birao predsjednika I premijera agnostika, no oni koji vjeruju političarima su naivci, zaključio je Grubišić.

Postavio je i pitanje zašto nisu objavljeni rezultati popisa stanovništva, kome je to u interesu i je li možda razlog što se mnogo više ljudi izjasnilo kao ateist nego 1991. godine. Smatra da je Hrvatskoj potrebna treća, građanska opcija, jer se na svakim izborima do sada biralo manje zlo, a ono na kraju postane veliko zlo. Pred nama je dugo razdoblje uspostave drugačijih vrijednosti do sada, koje će biti napeto i neizvjesno, zaključio je Grubišić.