U Poduzetničkoj zoni “Korana” prodano 90 posto površina

KARLOVAC – U Poduzetničku zonu “Korana” u Logorištu od 2005. pa do kraja prošle godine uloženo je više od 40 milijuna i 500 tisuća kuna. Najveći dio, čak 31 milijun i 640 tisuća kuna, utrošeno je za izgradnju komunalne infrastrukture, za razminiranje područja bivše vojarne milijun, a za čišćenje terena i zbrinjavanje otpada pet milijuna i 700 tisuća kuna.

To je kazao Mladen Kobasić direktor Poduzetničke zone “Korana” koji je zajedno s vijećnicima Županijske skupštine i županom Ivanom Vučićem jutros obišao Logorište. Učinjeno je to zbog izvješća o radu zone koje se našlo pred vijećnicima Županijske skupštine.

U Poduzetničkoj zoni na Logorištu posluje osam poduzetnika koji zapošljavaju 320 ljudi. Inače, s krajem prošle godine s poduzetnicima je potpisano 15 privremenih i 23 konačna kupoprodajna ugovora pa je 90 posto raspoloživih površina prodano, kaže Kobasić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kobasic_1.mp3}

Inače, i današnja Županijska skupština otpočela je aktualnim satom na kojem je postavljeno niz pitanja. Tako je Mirjana Bašić pitala zašto nema cestovnih oznaka prema Dugoj Resi od novootvorenog čovra Novigrada na auto cesti Zagreb – Rijeka, dok je Dragutin Rendulić upitao zašto na otvorenju toga čvora nije bilo nikoga iz Vlade Republike Hrvatske. Po tko zna koji puta upitano je i za željezničko stajalište nasuprot autobusnog kolodvora. Vladu Jelkovca zanimalo je ukidanje Carinarnice u Karlovcu. Naime, od 20. lipnja ove godine Karlovac više nema Carinarnicu iako je Županija dala vlastiti prostor i u opremanje uložila dva i pol milijuna kuna, podsjetio je Jelkovac.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelkovac_1007.mp3}

Osim što Karlovac više nema Carinarnicu, Carinska uprava odnijela je, ili će to uskoro učiniti, i opremu i to su štetni potezi, ustvrđuje Vlado Jelkovac i pita tko je donio po gospodarstvo štetnu odluku o njezinu ukidanju. Župan Ivan Vučić izrazio je žaljenje zbog tog poteza jer imamo izvozno orjentirano gospodarstvo. Radi toga je bilo najmanje razloga za njeno ukidanje, rekao je Vučić.