dan_grada_nagrade

KARLOVAC – Grad bogate prošlosti i prirodnih ljepota danas slavi svoj 433 rođendan. Brojnim događanjima Karlovac već dva tjedna slavi rođendan, ali posebno svečano danas je bilo na sjednici gradskog vijeća u Zorin domu.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Gradskog vijeća Nada Murganić koja se uz čestitsku svim građanima Karlovca obratila i svojim kolegama vjećnicima i pohvalila njihov rad u protekloj godini.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_1.mp3}

Prisutnima u Gradskom kazalištu obratio se i karlovački gradonačelnik Damir Jelić koji je istaknuo da je zadovoljan svime što je postignuto u gradu, ali i da je, unatoč krizi, Karlovac i dalje među stabilnijim gradovima u Hrvatskoj.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_2.mp3}

A da je gospodarska situaciju u Karlovcu u usponu potvrdio je i župan Ivan Vučić koji se ovom prigodom posebno zahvalio obrtnicima i gospodarstvenicima, jer je upravo zbog njih Karlovačka županija među pet najboljih u državi.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_3.mp3}

U prigodi Dana grada Gradsko vijeće već tradicionalno je dodjelilo i priznanja za prethodnu godinu. Nagradama Grada nagrađeni su Nikola Perić i Josip Vaništa, a Plaketama Grada Dubravka Kocanjer, Mladen Kuka, Branka Podvorac, Ratko Pogačić, Katica Rade i Ana Jurić Šimunić. Cjelokupnu svečanost uveličala je i klapa Furešti.