KABA

Porastao broj dolazaka i noćenja turista u Karlovcu

KARLOVAC – U prvih šest mjeseci ove godine grad Karlovac posjetilo je 7.177 turista, koji su ostvarili ukupno 12.490 noćenja, što je porast od 4% u broju dolazaka i 12% u broju noćenja u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Porastao je i prosjek noćenja koji iznosi 1,74 što je jedan od ponajboljih rezultata kada govorimo o dužini boravka gostiju u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Od ukupnog broja turista 1.546 je domaćih, a 5.631 strani turist. Od stranaca najviše je bilo Nijemaca (1.051), a slijede Poljaci (484) i Austrijanci (476).

Gledano po tipovima smještaja, najviše noćenja ostvareno je u hotelima – 8.121, dok je u privatnom smještaju zabilježeno 4.271 noćenje. No, u hotelskom smještaju zabilježen je blagi pad, a u privatnom veliki porast u odnosu na proteklu godinu. Kamp Radonja većinu gostiju očekuje tijekom srpnja i kolovoza, a u prvih šest mjeseci ostvario je 64 noćenja.

Po prvi puta prijavljen je i festivalski smještaj – u kampu festivala Rock Korana na Kinološkom poligonu prespavala su 34 gosta. Iz Turističke zajednice grada Karlovca ovim putem pohvaljuju organizatore festivala na suradnji te ujedno podsjećaju da drugi organizatori koji žele organizirati slične festivalske kampove sve upute o prijavi gostiju mogu pronaći na web stranici TZ grada Karlovca ili putem telefona 615-115.