Tjednik i Hostel u plusu, Inkasator i HRK u minusu, Toplana rekorder među gubitašima

KARLOVAC – Pred karlovačkim gradskim vijećnicima sutra će se naći izvješća o radu nekoliko gradskih tvrtki.

Među njima je Inkasator, koji je prošlu godinu završio s gubitkom nešto manjim od pola milijuna kuna, a kako je istaknuto u obrazloženju, do financijskih problema u radu tvrtke došlo je zbog naredbe Državnog inspektorata da se građanima vrati novac za nezakonito naplaćene opomene.

Karlovački tjednik lanjsku je pak godinu završio sa skromnom dobiti od 4,6 tisuće kuna, s time da treba imati na umu bi to bilo nemoguće bez redovitih dotacija iz gradskog proračuna. Naime, prihodi od prodaje i marketinga u Tjedniku manji su za gotovo 10 posto nego godinu ranije, dok su prihodi od dotacija povećani za 14 posto. Ove godine dotacija iz gradskog proračuna Karlovačkom tjedniku planirana je u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Izvješće o radu Hrvatskog radio Karlovca, koje potpisuje sada već bivši direktor Marijan Stavljenić, koji je, podsjetimo, početkom srpnja podnio ostavku jer je prijavljen zbog lažne diplome, još je lošije. Radio Karlovac, koji također preživljava zahvaljujući dotacijama Grada Karlovca, godinu je završio sa gotovo 170 tisuća kuna gubitka. Inače u 2011. godini Radio Karlovac je iz gradskog proračuna primio 780 tisuća kuna, a iz županijskog još 35 tisuća.

Pred vijećnicima će se također naći izvješće o radu Toplane, koja je rekorder među gubitašima s 44 milijuna kuna minusa na kraju 2011. godine. Kao rješenje Toplana predlaže novo povećanje cijena od gotovo 24 posto, što će se također sutra naći na sjednici Gradskog vijeća.

Hostel Karlovac, odnosno bivše odmaralište u Selcu, posljednja je gradska tvrtka o čijim će rezultatima sutra raspravljati Gradsko vijeće. Hostel je lanjsku godinu završio s nešto manje od 19 tisuća kuna dobiti.