U pripremi četvrti plov Kupom

KARLOVAC – Četvrta plovidba niz rijeku Kupu od Karlovca do Siska koju organiziraju esperantska društva iz Karlovca, Velike Gorice, Siska i po prvi puta Petrinje, predstavljena je prije podne karlovčanima. Riječ je o manifestaciji uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja koja će trajati od utorka, 31. srpnja do nedjelje 5. kolovoza.

Sudionici plovidbe očekuju se u Karlovcu u utorak u poslijepodnevnim satima kada će čamci koji stižu iz Siska biti spušteni u Kupu na Strugi, a tu će biti podignut i kamp. Nastavit će se predavanjem pod nazivom „S esperantom možeš na kraj svijeta” a potom posjetom Muzejskoj zbirci naoružanja iz Domovinskog rata na Turnju.

Organizator programa je Esperantsko društvo “Sisak” iz Siska, a suorganizatori još tri Udruge za esperanto iz Velike Gorice, Petrinje i Karlovca, kazala je Marijana Karanović iz karlovačke Udruge za esperanto “Viktor Mihovilić”. Podsjetila je kako je karlovačka Udruga osnovana 1924. godine i ima dvadesetak članova.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/plov_2307_1.mp3}

Srećko Radulović, dopredsjednik Esperantskog društva Sisak najavljujući skorašnju plovidbu dugu oko 140 kilometara, kazao je kako će ona imati pet dionica. Prva je od Karlovca do Šišljavića, druga od Šišljavića do Pokupskog, trećom se nastavlja do Letovanića, a četvrtom do Petrinje. Posljednja, peta etapa plovidbe bit će od Petrinje do Siska. U Sisku na kupalištu Zibel bit će 5. kolovoza i prigodan program, najavljuje Radulović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/plov_2307_2.mp3}

Denis Tot iz karlovačke četvrti Gaza najavio je mogućnost da i ove godine jedna do dvije posade isprate sudionike plovidbe barem u prvoj dionici. Inače, sa sudionicima plovidbe ovoga puta bit će i jedan čamac Hrvatske gorske službe spašavanja.