KABA

Za Logorište i Lug milijun i 737 tisuća kuna

KARLOVAC – “Ulagat ćemo u Karlovac i u karlovačku županiju jer je želja Vlade Republike Hrvatske da infrastruktura bude što kvalitetnija kako bi gospodarstvo krenulo naprijed. Želimo izvući Hrvatsku iz gospodarske krize u kojoj je, nažalost, već četiri godine”.

To je poručio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potpisujući danas u Karlovcu sa županom Ivanom Vučićem ugovor o dodjeli milijun kuna za financiranje izgradnje dijela komunalne infrastrukture u Poslovnom parku Korana u Logorištu. Riječ je o novcu iz objavljenog natječaja Ministarstva poduzetništva a na koji je Karlovačka županija kandidirala projekt zone u Logorištu.

Ministar Maras je podsjetio kako je natječaj za dobivanje sredstava još uvijek otvoren a raspolaže se za 42 milijuna kuna za izgradnju komunalne infrastrukture u poduzetničkim zonama u Hrvatskoj. Sredstva nisu mala i nastojimo ih pametno uložiti, naglasio je ministar i dodao kako od 400 poduzetničkih zona u Hrvatskoj, njih pola nema nikakvih poduzetničkih aktivnosti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zona_2407_1.mp3}

Poduzetnička zona u Logorištu danas ima osam tvrtki sa oko 350 zaposlenih, a 26 novih već je potpisalo ugovore o kupnji prostora u Logorištu. O tome je ministra Marasa izvijestio župan Ivan Vučić istaknuvši kako je do sada u infrastrukturu ove zone utrošeno blizu 20 milijuna kuna županijskog novca. Kada se tome pribroje i ostale zone u županiji, ulaganja se približavaju svoti od 30 milijuna kuna

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zona_2407_2.mp3}

Nakon potpsivanja ugovora u Karlovcu ministar Gordan Maras i župan Ivan Vučić sa suradnicima obišli su poduzetničku zonu u Logorištu. Potom je ministar poduzetništva i obrta u Ozlju potpisao sličan ugovor s gradonačelnicom Biserkom Vranić. Njegova vrijednost je 737 tisuća kuna a novci su namjenjeni izgradnji infrastrukture u ozaljskoj Poduzetničkoj zoni Lug.