KABA

ZUK-ovci započeli projekt Zajedno u akciji za okoliš

REČICA – Pripremnim posjetom predstavnika partnerskih organizacija koji je trajao od 25. do 27. srpnja 2012. započela je implementacija prve faze projekta Zajedno u akciji za okoliš. Članovi udruge Zvono uz Kupu su tijekom pripremnog posjeta s predstavnicima partnera iz Poljske, Turske i Velike Britanije koji su u Rečici boravili tri dana, dogovorili detalje oko provedbe aktivnosti projekta smještaja i boravka sudionika te druga otvorena pitanja i specifičnosti vezane za samu provedbu projekta.

Projekt će se odvijati u sklopu programa Mladi na djelu odnosno podakcije Razmjene mladih Agencije za moblinost i programe EU; još jedan projekt Društva Zvono uz Kupu koji se financira iz EU sredstava. ZUK-ovci će tako kao domaćini ugostiti 15 mladih i 4 voditelja iz partnerskih organizacija Creation Community Development Limited iz Walesa, European association of young regionalists iz Poljske i Artemis International Association of Aets and Culture i Turske.

Cilj projekta je potaknuti mlade sudionike da svojim inovativnim aktivnostima doprinose stvaranju očuvanog i besprijekornog okoliša potičući građane svojih zemalja na aktivnu participaciju u lokalnim razvojnim incijativama. Projekt također promiče aktivno građanstvo mladih općenito, osobito njihovo europsko građanstvo, razvija solidarnost i toleranciju među mladima, kako bi se poticala socijalna kohezija u Europskoj uniji i uzajamno razumijevanje među mladima iz različitih zemalja.

Zajedničke aktivnosti ZUK-a i partnerskih organizacija odvijat će se tijekom druge polovice kolovoza u trajanju od šest dana u Rečici u Centru za mlade. Sudionici projekta će uz aktivnu participaciju na raznim radionicama prvenstveno na temu zaštite okoliša imati prilike posjetiti reciklirano imanje Vukomerić i nacionalni park Plitvička jezera.