KABA

Danas prijave za jesenski rok upisa u srednje škole

KARLOVAC – Donedavni osnovci još danas imaju šanse prijaviti se za upis u jesenskom roku za 6.794 slobodna mjesta u I. razredima srednjih škola. Prijave će se primati danas, ljestvice poretka bit će objavljene sutra, a upisi će se obavljati u srijedu i četvrtak.

U skladu s odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o upisima u srednje škole, u školskoj godini 2012./2013. može se upisati ukupno 55.790 učenika, a do sada se u ljetnom roku upisalo 48.744 učenika.

U Karlovcu je mjesta nakon ljetnog roka ostalo u samo četiri srednje škole. U Ekonomsko-turističkoj školi je ostalo još 13 slobodnih mjesta, i to dva mjesta u smjeru poslovnih tajnika i 11 mjesta u ekonomistima. Tehnička škola ima četiri slobodna upisna mjesta u programu vozača motornih vozila. U Mješovito industrijsko-obrtničkoj školi preostalo je po pet mjesta u programu zidara i autolakirera, te četiri u smjeru rukovatelja samohodnih građevinskih strojeva, jedno mjesto u keramičarima oblagačima i čak 12 mjesta u četverogodišnjem programu građevinskih tehničara. U programima pomoćnih zanimanja ima još šest slobodnih mjesta. U Šumarskoj i drvodjeljskoj školi preostalo je 20 slobodnih upisnih mjesta u programu šumarskih tehničara, 13 mjesta u programu meteoroloških tehničara i 11 mjesta u deficitarnom trogodišnjem programu za stolara. U Prirodoslovnoj školi, ostalo je još samo nekoliko mjesta u programu prehrambenih tehničara.

omicron