Obrtnici i Gastro-izložba na Danima piva

KARLOVAC – Nakon što je objavljeno da se na Sportsko-rekreacijski centar uz Dane piva vraća obrtnički šator, danas su novinari doznali pojedinosti. Deveti po redu Obrtnički sajam bit će službeno otvoren u subotu, 25. kolovoza u 10 sati.

To su najavili predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković i predsjednik Ceha ugostitelja Miro Prugovečki. Stanković je kazao kako su organizatori Obrtnička komora Karlovačke županije i Udruženje obrtnika grada Karlovca a pokrovitelji Ministarstvo poduzetništva i obrta RH, Županija i Grad Karlovac.

Izložbeni šator ima 500 četvornih metara površine a u njemu će se smjestiti 64 izlagača, objavljuje Stanković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/obrtnici_2108_1.mp3}

Partner ovogodišnjeg obrtničkog sajma je Istarska županija dodaje Stanković i pojašnjava kako će svakoga dana od ponedjeljka 25. kolovoza pa do subote 1. rujna biti tematski dani na kojima će se predstavljati pojedini cehovi iz Obrtničke komore županije. Tako će, u ponedjeljak, Ceh ugostitelja prirediti Gastro-izložbu, najavio je Miro Prugovečki, predsjednik toga ceha.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/obrtnici_2108_2.mp3}

I ove godine na Gastro-izložbi bit će ugostitelji Šibensko-kninske županije, zatim Udruga vinara, vinogradara i voćara Ozlja i Ugostiteljska škola iz Karlovca, a svoje ponude predstavit će više braniteljskih zadruga i obiteljskih gospodarstava.

Iako su krizna vremena a obrtništvo stagnira, zanimanje za sudjelovanje karlovačkih obrtnika na sajmu je izuzetno veliko. Stoga se već sada priznaje da je obrtnički šator premali za sve koji su se željeli predstaviti. Neki od sudionika su, na žalost organizatora, morali biti odbijeni.