Pjer: “Lupat ćemo sa 40 kilovata zvuka i 40 svjetala”

KARLOVAC – Na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra uz desnu obalu Korane raste dio grada pod šatorima, a tu će u petak po 26. puta otpočeti Karlovački dani piva.

I dok posljednje pripreme obavljaju svi ugostitelji ali i mnogi drugi sudionici koji će ponuditi dodatne sadržaje, kao primjerice obrtnici koji se nakon stanke ipak vraćaju na Dane piva, to čini i karlovačka tvrtka Euro-ton. No ona neće ponuditi jelo i piće nego kvalitetan zvuk i rasvjetu. Riječ je o razglasu i svjetlosnim efektima na glavnoj pozornici na Danima piva ali i u šatoru Karlovačke pivovare.

Samo dvije godine, od ukupno 26 koliko ih je u kalendaru karlovačke pivske fešte, nije bio naš sugrađanin Petar Pjer Bojmić. Upravo on daje onaj posljednji zvuk svim estradnjacima koji će u deset dana proći pozornicom. A koliko će kilovata u razglasu i rasvjeti od petka ponuditi glazbenicima i slušateljima, pojašnjava Pjer.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pjer_1.mp3}

A to dosta znači oko 40 tisuća vati ili 40 kilovata, objašnjava Pjer i dodaje kako će djelatnici Euro-tona osim na Danima piva tih dana imati i drugih lokacija na kojima će ozvučavati.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pjer_2.mp3}

Pjer obećaje kako će se već večeras, istina u kanijim satima, oglasiti razglas probnom glazbom. Tek toliko da se osluhne radi li sve kako je zamišljeno. Inače, a po običaju, svakli od deset izvođača i njihovi bendovi, imat će obvezne tonske probe kako bi se zvuk dotjerao do savršenstva.

pjer_2

Petar Pjer Bojmić