KABA

Obrtnicma teško, ali HOK pomaže

KARLOVAC – Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec prije podne je otvorio 9. Obrtnički sajam koji će, na prostoru SRC Korana trajati do 2. rujna. Prvi puta ovakav je sajam priređen 2001. godine. Danas su mu pokrovitelji Ministarstvo poduzetništva i obrta, Karlovačka županija i grad Karlovac a organizatori županijska Obrtnička komora i karlovačko Udruženje obrtnika.

Pod šatorom od 500 četvornih metara površine svoje prizvode predstavit će 64 izlagača, od kojih 51 iz Hrvatske, a ostali stižu iz BiH i Slovenije. Obrtnici Karlovačke županije su najzastupljeniji a tu su i partneri iz Istarske, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije.

Da je obrtnicima danas najteže podsjetio je predsjednik Obrtničke konore Karlovačke žuapniie Darko Stanković dok  su malo optimizna među obrtnike unijelii zamjenik karlovačkog gradonačelnika Dubravko Delić, predstavnica Ministarstva poduzetništva i obrta Ljiljana Mevorah Čokljat te zamjenik župana Josip Šafar.

Predsjednik HOK Dragutin Ranogajec kazao je kako će ova Komora pomoći svim članovima koji žele konkurirati za sredstva EUi tako učiniti svoje proizvode konkurentnima.

– Komora uvijek potiče nastupanje svojih članova a ove godine prvi puta otvaramo i tursko tržište i odlazimo u Makedoniju. Sajmovi su prozor u svijet a tu obrtnici mogu pokazati što znaju proizvesti i koje usluge mogu dati. To je i dobra prilika da vidimo gdje je konkurencija, naznačio je Ranogajec.

 
Uoči današnjeg otvorenja Obrtničkog sajma prodan je i prvi stroj. Naime, Vladimir Furjanić vlasnik tvrtke „Lima” iz Kamanja izvijestio je kako je ova tvrtka prodala stroj za savijanje limova i izradu oluka za njemačko tržište.